Laisvalaikis

Vasariškos pietų idėjos: ką gaminti?

Vasara yra toks metas, kai norisi valgyti sveikesnį, liesesnį bei kupiną vitaminų maistą. Žinoma, tokiu maistu mėgautis reikia kuo dažniau, kadangi jis yra itin palankus mūsų sveikatai.

Jeigu pietų idėjos baigėsi ir nebežinote, kuo galite nustebinti mylimus šeimos narius – šis straipsnis bus puikus pagalbininkas. Pateikiame kelis receptus skaniems vasaros pietums.

Agurkų ir avokadų salotos su feta sūriu ir mėtomis

Šios salotos gaivios, lengvai pagaminamos ir kupinos nuostabių skonių. Agurkai ir avokadas suteikia saldumą, feta sūris – sūrumo, o mėtos – gaivumo.

Jums reikės:

  • 1 agurko (supjaustyto kubeliais);
  • 1 avokado (supjaustyto kubeliais);
  • 100 g fetos sūrio (supjaustyto kubeliais);
  • 1/4 puodelio šviežių mėtų lapų;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, avokadą, fetos sūrį ir mėtas.
  • Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus.
  • Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
  • Patiekite iš karto.

Kepta lašiša su daržovėmis

Šis patiekalas yra sveikas ir skanus, o jį paruošti yra gana paprasta. Lašiša yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, o daržovės mums suteikia reikiamų vitaminų ir mineralų.

Jums reikės:

  • 2 lašišos filė gabaliukų (po 150 g);
  • 1 cukinijos (supjaustytos griežinėliais);
  • 1 raudonosios paprikos (supjaustytos griežinėliais);
  • 1 svogūno (supjaustyto griežinėliais);
  • 1 skiltelės česnako (susmulkinto);
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Lašišos filė pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kepimo skardoje sudėkite lašišos filė, cukiniją, papriką, svogūnus ir česnaką.
  • Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba iki kol lašiša iškeps, o daržovės suminkštės.
  • Patiekite iš karto.

Vegetariški mėsainiai

Šie mėsainiai yra kupini baltymų ir skaidulų, kadangi yra gaminami iš pupelių, grūdų bei daržovių.

Jums reikės:

  • 1 skardinės (400 g) juodųjų pupelių (nuplautų ir nusausintų);
  • 1/2 puodelio smulkintų svogūnų;
  • 1/2 puodelio smulkintų raudonųjų paprikų;
  • 1/4 puodelio smulkintų kalendrų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto maltų kmynų;
  • 1 šaukšto maltos paprikos;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šaukštelio pipirų;
  • 1/4 puodelio džiūvėsėlių;
  • 1/4 puodelio vandens.

Gaminimas:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite juodąsias pupeles, svogūnus, paprikas, kalendrą, česnaką, alyvuogių aliejų, kmynus, papriką, druską ir pipirus.
  • Gerai išmaišykite.
  • Mišinį padalinkite į 4 dalis ir formuokite mėsainius.
  • Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite mėsainius po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, arba iki kol gražiai apskrus.
  • Patiekite su mėgstamais priedais.

Atminkite, kad skanus maistas taip pat gali būti ir sveikas maistas. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *