Kadangi vis daugiau lietuvių valgo kavinėse arba užsisako maistą į namus – tai padeda kur kas paprasčiau įvertinti lietuvių mitybos įpročius. Maitinimo vietų savininkai tikina, kad tautiečiai vis dažniau renkasi valgyti sveiką maistą, taip pat, plačiau susipažįsta su ekologiškų produktų sąvokomis, kurios iki šiol daugeliui atrodė menkai žinomos ir tuo pačiu ne kartais gąsdinančios.
Atlikus statistika, tyrimus matyti, kad lietuviai valgo tikrai ne tik greito maisto patiekalus, kaip kad buvo iki šiol. Žinoma, tai nereiškia, kad sveika mityba tapo prioritetu. Viskas – žingsnis po žingsnio.
Riebūs – vis dar patys populiariausi
Nors šiuo metu labai daug kalbama apie sveiką mitybą ir tuo pačiu kavinės Kaune vis aktyviau siūlo patiekalus, kurie ne tik ne tokie riebūs, tačiau taip pat ir gaminami iš ekologiškų produktų, tačiau tautiečiai vis dar mieliau užsisako tokius patiekalus, kurie suteikia sotumo jausmą. Kaip kai kurie teigia – net persivalgymo jausmą, kadangi kavinėje reikia valgyti taip, kad ilgai atsimintumėte.
Daugelis tai sieja su mąstymų, kad maistas kavinėse yra gana brangūs, tad apsilankymas viešojo maitinimo vietose yra retas malonumas ir tuo pačiu reikia pasisemti kuo daugiau džiaugsmo iš to. Visgi, kavinės Vilniuje, Kaune- siūlo vis pigiau kainuojančius patiekalus, tad ir valgydami viešojo maitinimo vietose turite leisti sau užsisakyti ir ekologiškesnius, paprastesnius arba įmantresnius patiekalus, kurie leidžia atrasti naujus skonius, tačiau ne tik persivalgyti.
Po truputį vegetariškos mitybos link…
Kadangi visame pasaulyje yra labai daug judėjimų, kurie siūlo valgyti vienos arba kitos rūšies patiekalus, taip pat tokius, kurie atitinka tam tikrus standartus, natūralu, kad kavinės Kaune taip pat atsižvelgdamos į žmonių poreikius gali pasiūlyti jiems tai, kas labiausiai tinka. Štai todėl atsiranda vis daugiau maitinimo vietų, kurios siūlo vegetariškus patiekalus. Galima pasidžiaugti, kad lietuviai tai vertina. Valgo ne tik todėl, kad jie yra vegetarai, tačiau ir todėl, kad paprasčiausiai nori išragauti naujus skonius, kurie jiems leis patirti sveikos mitybos malonumus. Svarbiausia rasti patikimas vietas, kur ir iš daržovių pagaminti patiekalai bus labai skanūs.
Kaina – nebėra svarbiausias kriterijus
Kadangi kavinės Kaune auga kaip ant mielių natūralu, kad konkurencija skatina mažinti paslaugų kainas. Žinoma, tai klientams visada patinka, kadangi net ir tikėdamiesi pačios geriausios kokybės jie dažniausiai nori, kad paslaugų kainos nebūtų labai didelės. Visgi, pastebima tendencijas, kad lietuviai nusprendžia investuoti daugiau, jeigu tik tai užtikrina, kad patiekalai bus kokybiškesni. Tokiu atveju norima valgyti tokius, kurie gaminami iš ekologiškų produktų, taip pat tokius, kurie gaminami tik užsakymo metu, o ne paruošiami anksčiau. Vis labiau vengiama pusfabrikačių ir tikimasi, kad kavinėse taip pat neteks valgyti šildyto maisto.