Ar žinote, koks lengviausias būdas palengvinti sau maisto gaminimą? Gaminti su tinkamais įrankiais ir puodais. Dažnai moterų virtuvėje galima rasti visą kalną prieskonių, maisto produktų ir indų, bet puodų ima ir pritrūksta. Yra keli pagrindiniai puodai, kurie turėtų būti kiekvienoje šeimininkės virtuvėje, jeigu jai svarbu maistą gaminti patogiai ir kokybiškai.
- Pusryčiams ir pagalbai. Nors kartais virtuvėse galima rasti vieną didelį ir mažą puodą, tiek amunicijos tikrai šeimininkei tikrai negana. Norint gaminti skaniai ir patogiai, pravartu pasirūpinti tinkama amunicija. Pirmasis puodas, kurį turite įsigyti į virtuvę, puodas, kurį dažnai naudosite pusryčiams ar kaip pagalbinį indą ruošiant kitus patiekalus. Tai nedidelės skersmens puodelis, geriausiai su rankena. Jis gali būti skirtas virti kiaušinius, košė pusryčiams, kažką pašildyti, greitai pagaminti užpilą ar padažą. Taip pat puikiai padeda norint išvirti nedidelį kiekį košės, kitiems patiekalų ingredientams.
- Sriubai. Kitas svarbus puodas kiekvienos šeimininkės virtuvėje – puodas sriubai. Kiekviena šeimininkė verda sriuba, todėl didžiulis dubuo namuose – privalomas. Jame galėsite ne tik sriubą išvirti, bet ir panaudoti tokį indą kaip kitą pagalbinį puodą. Jame puikiai tiks virti košę, bulves prie pagrindinių patiekalų, taip pat minkyti tešlą pyragui, sausainiams ar kitiems kepiniams. Dideli puodai namuose – patys populiariausi, todėl jis būtinas kiekvienoje virtuvėje.
- Troškiniui. Dar vienas svarbus indas virtuvės lentynoje – aukštas puodas, skirtas troškinimui. Tokiepuodai dažniausiai naudojami įvairiems troškiniams gaminti, patiekalams, kuriuose daug padažo, taip pat kotletų ar kitų mėsiškų patiekalų užbaigimui su padažu. Puodai troškiniams – nepamainomi pagalbininkai kiekvienos šeimininkės virtuvėje.
- Kepimui. Jei norite būti tikrai pasikauščiusi šeimininkė, turite žinoti, kad vien puodų namuose neužtenka. Reikės ir patikimos keptuvės. Tai privalomas virtuvės atributas. Geriausia, kad keptuvę išsirinktumėte pagal namiškių skaičių ir dažniausiai gaminamus patiekalus. Tačiau populiariausia kombinacija – didelė keptuvė patiekalams ir blynams bei viena mažesnė – maisto šildymui ir pagardams gaminti.